Energideklaration

Har du koll på din fastighets energiförbrukning och vilka kostnadseffektiva investeringar det finns?

Vi utför energideklaration för er byggnad!

Oavsett om det är en energideklaration, energikartläggning eller energianalys är den röda tråden att minska er energiförbrukning, kostnadseffektivt. Det är vi experter på!

Hur går det till?

Det är idag lag på att en fastighetsägare ska utföra en energideklaration, antingen vid en försäljning eller med ett intervall om 10 år beroende på fastighetstyp.

Du kan känna dig trygg i att det är vår mest efterfrågade tjänst och att vi har bred kompetens inom branschen. Vi håller koll på lagar och bestämmelser, och anpassar oss både efter nutid och framtid. Målet med en energideklaration är alltid att sänka energianvändningen på ett kostnadseffektivt sätt där det är möjligt. Självfallet står hållbarhet och ett hälsosamt inomhusklimat i fokus oavsett vilken typ av villa, byggnad eller fastighet det handlar om.

Om du anlitar oss för en energideklaration ingår energibesiktning, insamling av uppgifter och sammanställning. I priset ingår även att vi sköter kontakten med Boverket och skickar med en kompletterande rapport till energideklarationen som visar på villan eller fastighetens energiförbrukning. Kostnadsfri konsultation efter utfört arbete ingår alltid!

Beställ energideklaration för villa eller annan fastighet

Inför en energideklaration kan vi komma att kräva ytterligare uppgifter om dig och fastigheten. Vi uppskattar om du kunde förbereda det i god tid. Om något saknas eller om du känner dig osäker på någon punkt kan du höra av dig till oss.

Förbered följande uppgifter inför energiexpertens besök

 • Elförbrukning årsbasis *
 • Elförbrukning juni, augusti *
 • Energiförbrukning fjärrvärme *
 • Vattenförbrukning årsbasis **
 • Kopia på utförd radonmätning
 • Förbered stege till vinden

Mycket av uppgifterna hittas på era fakturor från era energibolag. Man kan också med fördel hämta alla uppgifter samt statistik på energibolagens hemsidor. Logga in på “Mina sidor” eller förbered datorn så hjälper vi er vid besiktningstillfället.

El- och Energiförbrukning i kWh *
Vattenförbrukning i kubikmeter (m3) **

Besiktning kan ibland låta skrämmande. En energibesiktning är dock inget att oroa sig för. Energiexperten kommer tillsammans med er gå igenom er energiförbrukning och samtidigt bilda sig en uppfattning om vart energin tar vägen. Efter att vi suttit ner och pratat ihop oss vill energiexperten titta runt i huset.

Några exempel på vad vi gör eller vad vi noterar vid besiktningstillfället:

 • Insamling av energistatistik
 • Insamling av underlag för beräkning av hushållsel
 • Typ av värmesystem
 • Typ av värmebärare
 • Uppmätning av uppvärmd area (Atemp)
 • Kontroll av vindisolering
 • Typ av fönster
 • Typ av ventilation
 • Insamling av information från radonmätning

Har ni funderingar kring besiktningen kan ni kontakta er energiexpert så hjälper han, eller hon dig.

När energiexperten utfört besiktningen kommer er energideklaration mailas till er senast dagen efter besiktningstillfället. Detta med förutsättning att vi fått in den information vi behöver för att färdigställa energideklarationen.

I ett separat mail kommer sedan fakturan. Kom ihåg att vi vanligtsvis har 10 dagar betalningsvillkor på våra fakturor, behöver ni längre tid på er för betalning löser vi självklart det. Nämn i så fall detta för er energiexpert vid besiktningstillfället.

Ibland hamnar våra utskick i skräppost. Håll koll i er inkorg så ni inte missar något!

Tips!

Oavsett hur huset eller byggnaden är konstruerat, vad utgångspriset ligger på och hur mycket energi det förbrukar kan energideklarationen användas aktivt i marknadsföringen vid försäljning:

En energieffektiv byggnad eller villa med en låg energiförbrukning lyfts fram med en låg energiklass och ett lågt energiprestandavärde. I en byggnad där energiförbrukningen är relativt hög kan fokus istället läggas på de kostnadseffektiva åtgärdsförslag som energiexperten har beräknat kommer spara energi och även gynna ekonomin på sikt.

Beställ Energideklaration

Kontakta oss om du är intresserad av en energideklaration eller har frågor kring tjänsten eller pris.