Grönt Bolån

Förmånligt lån för dig med ett klimatsmart boende.

Vilka krav ställer bankerna?

Kraven för vilka hus som kan få ett grönt bolån ser lite olika ut beroende på vilken bank ni frågar, men det handlar framförallt om hus med energiklass A och B men i vissa fall även C. Rabatten på räntan rör sig vanligtvis mellan 0,05 till 0,1 procentenheter, med vissa undantag. Kontakta er bank och undersök vilka möjligheter ni har.

Om ni inte redan har en energiklass i er energideklaration, eller om energideklarationen är gammal kan det finnas anledning att göra en ny energideklaration. Vi hjälper er att göra en bedömning innan ni lägger pengarna på att utföra en komplett energideklaration.


Bostadsrätter

Även bostadsrätter kan av vissa banker bli beviljade grönt bolån. I dessa fall är det hela fastigheten där bostadsrätten är en del av som ska uppfylla bankens krav på energiklass. Större fastigheter som flerbostadshus ska enligt lag vara energideklarerade sedan många år tillbaka. Kolla med föreningen, och visar det sig att det inte finns någon energideklaration, eller att befintlig energideklaration är för gammal, kontakta oss så kan vi hjälpa till att ge er råd och utföra en ny energideklaration.

Kan vi få Grönt Bolån?

Vi hjälper er göra en bedömning innan energideklaration beställs. Kostnadsfritt!

Här tittar vi på den mest övergripande informationen som är en del av beräkningarna för vilken energiklass man slutligen får.
Notera att detta är en bedömning! Det slutliga resultatet vid utförandet av en energideklaration kan komma att se annorlunda ut beroende på data som samlas in vid kommande energibesiktning.

Vi ser över ovan uppgifter och återkommer inom 24 timmar med en bedömning. 

Sänk energiförbrukningen - Sänk räntan

Visar det sig att er energiförbrukning inte är tillräckligt låg kan vi bistå med rådgivning och en total analys av er fastighet för att hitta de mest prisvärda investeringarna för att få ner energiförbrukningen och därmed också öka chanserna till Grönt Bolån.

Läs mer om Energianalys
KONTAKTA OSS >