Grönt Bolån

Förmånligt bolån för dig med ett klimatsmart boende.

Vilka krav ställer bankerna?

Kraven för vilka hus som kan få ett grönt bolån ser lite olika ut beroende på vilken bank man frågar, men det handlar framförallt om hus med energiklass A och B och i vissa fall även C. Rabatten på räntan rör sig vanligtvis mellan 0,05 till 0,1 procentenheter, med vissa undantag. Kontakta din bank för besked.

Om du inte redan har en energideklaration med uppgift om energiklass, eller om energideklarationen är gammal, kan det finnas anledning att utföra en ny. Vi hjälper till med att göra en bedömning innan du lägger pengar på att utföra en komplett energideklaration.


Bostadsrätter

Även bostadsrätter kan av vissa banker bli beviljade grönt bolån. I de fallen är det hela fastigheten som bostadsrätten är en del av som måste uppfylla bankens krav på energiklass. Större fastigheter, såsom flerbostadshus, ska sedan flera år tillbaka vara energideklarerade enligt lag.

Om det visar sig att det inte finns någon energideklaration eller att den befintliga deklarationen är för gammal, kontakta oss  för rådgivning och hjälp med ny energideklaration.

 

Kan jag få grönt bolån?

Vi hjälper dig att göra en bedömning innan energideklaration beställs. Kostnadsfritt!

Vår bedömning baseras på den mest övergripande informationen som ingår vid beräkning av energiklass. Notera att detta är en bedömning! Den slutliga klassningen kan skilja sig från den första bedömningen, beroende på vilka uppgifter som framkommer vid en energibesiktning.

Vi granskar dina uppgifter och återkommer inom 24 timmar med en bedömning. 

Sänk energiförbrukningen och sänk räntan

Visar det sig att energiklassningen inte uppfyller bankens krav, kan vi bistå med rådgivning och en total energianalys för att hitta de mest prisvärda investeringarna för att minska energiförbrukningen och öka chanserna till grönt bolån.
Läs mer om Energianalys
KONTAKTA OSS >